Marked, juletræ og Nissemor

OPDATERING:

Julemarkedets åbningstider udvides, så det holder åbent allerede fra kl. 10 lørdag og søndag.

Årets julemarked finder som altid sted i vores store sal og kan opleves torsdag til søndag kl. 12-16 fra den 26. november.
Vi har inviteret dygtige ”nørklere” indenfor, så man kan gå på opdagelse i alskens skønne kreationer inden for alle mulige kategorier.

Stikordene er: Patchwork, dukketøj, broderede kort, tegninger, smykker, metal-arbejder, strik, fyldte chokolader, baby-bodyer, syede toilettasker, kranse, hæklede tasker, syltetøj, gele, marmelade, hatte, sjaler, hæklerier, træarbejder og syede tasker.

Børns voksenvenner i Ribe
Hensigten med julemarkedet er ikke, at vi på museet skal tjene penge. Vi vil skabe et hyggeligt julemiljø i huset og samle penge ind til et godgørende formål.
De sidste to år har nørklerne været enige om at donere 10 % af deres overskud til Børns Voksenvenner i Ribe og det fastholder vi i år. Sidste år sendte vi godt 4000,- afsted og det ville da være herligt hvis vi kunne matche det – eller få lidt mere i posen!

Juletræet hos Nissemor
Noget, der også bidrager til julestemningen på museet, er det store juletræ, som også står i salen.
Træet når helt til loftet (næsten) og er en del af ”Nissemors julehjørne”.
Her fortæller hun hver formiddag for tilmeldte klasser og daginstitutioner, hvor mange af dem har det som fast tilbagevendende tradition at besøge Nissemor.

Rollen bliver - som i de sidste mange år - varetaget af Anni Møller-Christensen, som elsker at fortælle børnene om årets juletema og læse højt.
Nissemors fortælle-tema i år er legetøj fra gamle dage og til at hjælpe ungerne med at forstå hvad hun taler om har Nissemor en reol med fine gamle legesager.
Dem kan julemarkedets gæster også få lov at gå på nostalgisk opdagelse i.