Vinterferie

Ribes Vikinger holder åbent 10-17 hele uge syv og byder på en hyggelig aktivitet for børn og barnlige sjæle.

Juniorarkæolog
Det kræver gode øjne og en god fantasi at være arkæolog, for hvad er det dog for ting, der er blevet gravet ud i Ribe?
Museet inviterer børn til at tage en tur rundt i udstillingerne for at kigge nærmere på nogle af de mange fine genstande. Opgaven består i at finde ud af, hvad genstanden er og hvad den har været brugt til, og går det godt vanker der naturligvis lidt sødt som belønning.

Historien i kornet – sidste chance 24. februar
Og nu man er ved arkæologien kan man tage en tur op i flyveren og benytte chancen for at se udstillingen ”Historien i kornet”, der fortæller den spændende historie om en af arkæologiens mest fascinerende metoder, nemlig luftfotoarkæologien.

Masser af sporene fra vores forfædre er skjult for det blotte øje, og derfor kan det være vanskeligt at vide, hvor arkæologerne skal grave – for hvor er der noget at finde? Og hvad med dér, hvor det ikke er muligt at grave? Kan vi alligevel få noget at vide om det liv, der har været levet på stedet førhen?
Tager man billeder fra et lille fly, når kornet står højt på marken, afslører sporene sig, og det levede liv er ikke længere usynligt.

Udstillingen er bygget op om godt 20 kæmpe store luftfotos og ved hjælp af gennemsigtige akrylplader med en tegning af sporene får gæsterne selv mulighed for at gå på opdagelse i de spor, fotoet afslører.
Derudover viser udstillingen en del af de mange genstande, som udgravninger på stederne bragte frem.


Ribes Vikinger holder åbent 10-17 hele uge 7. Børn gratis.
Gratis børneaktivitet: Juniorarkæolog hele uge 7 og uge 8
Udstillingen "Historien i kornet" kan ses til og med 24. februar